Dobar si u gamingu? Saznaj kako postati PRO!

Gaming je trenutno veći, bogatiji i vrjedniji od glazbene i filmske industrije zajedno! Samo ta činjenica govori o ozbiljnosti gaminga te o ozbiljnosti gamera.

Gamer si, odlično, ti si isto sudionik u gaming industriji. Kupuješ igre, igraš ih, upijaš sadržaj vezan uz gaming s raznih mreža. Zašto ne bi svoj hobi pretvorio u ozbiljan posao? Sigurno ste se pitali kako to PRO gameri rade? Neovisno o kojoj igri se radi, Fortnite, COD, League of Legends, svaka ima neke svoje legende, a legenda se ne postaje preko noći. Na tom putu se pojavljuju određeni problemi, a nekoliko njih ćemo adresirati.

1. Problem – Vaša okolina

Ako su vam roditelji ikad rekli da morate pauzirati online igru... Ako se ljudi iščuđavaju jer igrate igre više od 2 sata dnevno... Ako vas ne shvaćaju ozbiljno kada kažete da su nagradni fondovi na velikim svjetskim natjecanjima i po par milijuna dolara – imate problem.

Ne možete postati PRO gamer ako u vaš san ne vjeruju i drugi. Uzmite za primjer Ronalda, on ne bi postao Ronaldo da ga okolina nije poticala. Ne bi postao Ronaldo da nije vježbao satima bez prestanka. Sigurno ne bi postao Ronaldo da mu je majka rekla da igra nogomet s kamenom loptom (jednako glupo zvuči kad vam netko kaže da pauzirate online igru, zar ne?).

Kako bi riješili taj problem morate svojoj okolini objasniti o čemu se tu zapravo radi. Ni vi ne biste shvatili svijet nuklearne fizike da vam netko kaže „dođi gledaj...“, stoga budite strpljivi, pokažite im koliko ste dobri u igrama, pokažite im koliko publika uživa u njima i naravno, koliko vi uživate u njima.

2. Problem - Pretjerujete

U ničemu nije dobro pretjerivati, pa tako ni u gamingu. Svi znamo onu staru „Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact... same f****** thing... over and over again expecting... s*** to change“ – Vaas, Far Cry 3 (zapravo, vjeruje se da je uzrečicu prvi rekao Einstein, samo bez psovki).

Ako konstantno griješite u određenoj igri, ako nikada niste prvi, ako nikada ne pobijedite – nešto radite krivo i NE, nisu uvijek vaši suigrači krivi. Kako bi postali bolji morate vježbati, gledati videe o tome kako postati bolji i ispravljati svoje greške. Jedan od načina je gledati streamere ili velike turnire igre koju igrate, a i mi povremeno postamo tips & tricks iz različitih igara na našim društvenim mrežama.

3. Problem – Imate lošu opremu

Gaming je podignut na novu razinu. Računalne igre više nisu igrice koje se pauziraju, gaming je postao sport, odnosno esport. Svaki sportaš mora imati i pravu sportsku opremu kako bi bio bolji od konkurencije. Naravno, high-end pro oprema je skupa i nedostižna većini, no postoje brendovi koji nude mogućnost da otkrijete sve svoje skrivene talente.

Jedan od takvih brendova smo mi, misija Friendly Fire Geara je omogućiti svakom gameru da iskusi profesionalno iskustvo gameanja bez trošenja puno novaca. Friendly Fire Gear je dizajniran od strane hrvatskih gamera i proizveden u tvornicama koje proizvode najpopularnije brendove gaming opreme. Našu opremu prodajemo isključivo na našem webshopu i u našim Arenama kako bi osigurali najveću kvalitetu po najnižoj mogućoj cijeni.

Master Seat je gaming stolac dostojan bina Svjetskih prvenstava. Headshot Melody su slušalice koje će te uvesti u zvuk PRO gaming svijeta. Optomehanička Penta Keys tipkovnica pruža brzinu kakvu do sad niste osjetili. No-Scope Master je lagan, a opet dovoljno jak miš sa senzorom koji prepoznaje i najmanje kretnje. Skill Mat je podloga koja će to sve povezati u jedno!

Nemoj se tiltati zbog loše opreme, probaj Friendly Fire. Svu našu opremu možeš vidjeti ovdje ili isprobati u našim Arenama, a usput i postati dio Friendly Fire gaming obitelji.

Jer, Friendly Fire je dom esporta u Hrvatskoj! Zaprati nas na Instagramu i Facebooku:

Facebook: /friendlyfireesports Instagram: @friendlyfireesports

1
2
3