Patch 3.1

Dragi gameru!
Nakon mjesec dana testiranja novog patcha donosimo neke nove promjene, kako se to popularno kaže u igrama, balansiranje. Krenimo redom!

Koeficijent Arene

Uvodimo novi element u Gamebay sustav koji će nam omogućiti pravedne iznose Achievementa i XPa. Koeficijent Arene je definiran iznosom Base Rate-a, a s njime se proporcionalno mijenjaju iznosi achievementa te iznosi XPa potrebni za određeni level.

U praksi će to značiti da će igračima iz Mostara (uskoro i iz Sarajeva) trebati manje XPa za Master Level nego igračima iz Zagreba. S druge strane, ako neki Achievement donosi u Zagrebu 1000 Coinsa, u Mostaru će to biti manje koliko je i Base Rate manji (667 Coinsa).

Igračima koji igraju u više Arena ovaj koeficijent će se automatski računati kao prosječna vrijednost njegovog Base Ratea u zadnja 3 mjeseca. Koeficijent Arene će biti u punoj funkciji kroz 10 dana. Svaki dan ćemo dio po dio puštati u rad.

Mepas Mall Base Rate

1100 -> 1200

Primjetili smo da smo zadnji puta previše spustili Base Rate u Mostaru. Sada je na kompromisnom iznosu između prve vrijednosti (1300) i dosadašnje (1100). Uz smanjenje XP breakpointa ova promjena bi se trebala balansirati, čak i malo otići u korist nižeg konačnog rate-a pošto će biti više ljudi s većim levelima.

Arena Bonuse, nove Levele i nove Passove nismo dirali. Povratne informacije koje smo od Vas dobili na te promjene su bile pozitivne i hvala vam na tome.

Achievementi

Sustav achievementa koji smo pokrenuli s patchom 3.0 nije se pokazao kao dugoročno dobro riješenje. Odlučili smo napraviti veliku promjenu i uvesti samo nekoliko ključnih achievementa koji će davati jasne i značajne nagrade.

Osim achievementa za rođendan (koji daje puno više nego prije) sada ćete dobivati i novi achievement za godišnjicu vaše registracije kod nas. Sveukupno se radi o preko 150 milijuna coinsa koje ćemo vam podjeliti u godinu dana.

Posebnu pozornost smo htjeli dati vama koji dovodite svoje prijatelje i preporučate im naše Arene. Od sada achievement za dovođenje prijatelja ima više levela i ukupno daje preko 77.000 Coinsa u Zagrebu, odnosno preko 51.000 Coinsa u Mostaru.

Sljedeći problem koji smo htjeli riješiti je skuplje igranje vikednom koje pogađa naše redovite posjetitelje. Zato smo dodali poseban achievement koji daje dodatni Bonus preko vikenda. Skuplja se tako da boravite u Areni od ponedjeljka do četvrtka, ima četiri razine i s njim možete ostvariti do 13% Achievement Bonusa koji traje od petka do nedjelje. Ovo je novi koncept achievementa koji se resetira svaki tjedan.

Sezone

Najveća novost koju uvodimo su sezone. Svaka sezona u Esports Arenama će trajati točno jedan kalendarski mjesec. Svaka sezona će donositi svoje achievemente koje ćete skupljati za bonuse u sljedećom sezoni.

Najbitnije od svega je to što će svaka sezona nositi i natjecanja koja će biti automatizirana za najpopularnije igre. Poznat vam je koncept liga koje smo imali za Fortnite i PUBG. Planiramo to prošitiri i s drugim naslovima kao što je League of Legends, CSGO, Apex i drugi naslovi. Posebnost novog načina će biti u automatskom bodovanju preko APIa i automatskom dodjeljivanju nagrada prema broju sudionika u ligi. Uskoro ćemo objaviti više informacija i očekujemo testnu prvu ligu sredinom ovog mjeseca.

Jedna skupina achievementa vezanih za sezonu će vam donositi XP boost. To će pomoći novim igračima prije doći do visokog Level Bonusa.

Druga skupina će se odnositi na posebne zadatke tjekom sezone i s njom će se ostvarivati Achievement Bonus za iduću sezonu.

Ukidamo veliku grupu achievementa koji su bili samo za igranje u Esports Areni i za igranje pojedinih igara. Zaključili smo da je prava nagrada za provedeno vrijeme Level Bonus i želimo to jače promovirati.

S druge strane, za popularne igre će biti leaderboard za svaku sezonu i najbolji igrači će biti nagrađeni pozamašnim iznosima Coinsa i drugim (našim i sponzorskim) nagradama.

Osim achievementa koje smo uveli s ovim patchom očekujemo još dvije zanimljive skupine achievementa koje će donositi unikatne fizičke nagrade. To ćemo ostaviti za novi patch i novi blog post.

Vaš Friendly Fire tim <3