Patch 2.0

Dragi gameri!
Konačno smo završili dugo očekivane i davno najavljene achievemente u našem https://gamebay.io sustavu. Uz to, uveli smo značajne promjene u sustav experienca, dodali smo još jedan level i smanjli Arena Bonus. Vrijeme je za Patch 2.0 - idemo redom!

Achievementi

Svi znamo za voljene i mnogima neprežaljene free Coinse za PUBG/Fortnite winove koji su žarili i palili u eSport Arenama prošlih mjeseci. Ukinuli smo ih radi nepravednosti i iskorištavanja od strane nekih igrača. Nepravednost je bila u tome što su se nagrađivale samo te dvije igre, a poglavito igrači Fortnitea gdje je razmjerno lakše ostvariti pobjedu. Uz to, analizama smo utvrdili da je puno igrača prijavljivalo lažne pobjede i tako iskorištavalo sustav. Bilo kako bilo, free Coinsi za winove su ukinuti.

Nismo htjeli odustati od ideje nagrađivanja igrača te smo odlučili napraviti pravedniji i bolji sustav nagrađivanja - Achievementse.

Svaki achievement se može osvojiti tako da se ispune njegovi preduvijeti. Postoji puno različitih achievementa i svaki donosi neku nagradu - Coinse, Bonus ili Experience.

Lista svih achievementa je dostupna na novoj verziji aplikacije (napravite update ako već niste!) i u novom Gamebay klijentu, na računalima u eSport Areni. Kada ispunite preduvjete nekog achievementa možete ga redeemati i tako aktivirati njegove nagrade.

Uskoro ćemo dodati još achievementa i napraviti balansiranja na postojećima kada dobijemo povratne informacije od igrača.

Experience

Konačno smo našli kompromis između potrebe da experience ne bude permanentan i problema naglog gubljenja XPa koji igrači iskuse nakon što prođe 31 dan od kada su skupili puno XPa.

Puno puta ste nam savjetovali da napravimo da se XP nikako ne gubi već da, kada igrač jednom ostvari Master level tako ostane zauvijek. Moramo vas razočarati, tako nešto nije moguće napraviti jer bi nakon određenog vremena imali samo Mastere i cijena igranja bi bila toliko niska da ne bi pokrili ni osnovne operativne troškove eSport Arene.

Sustav XPa i Levela je osmišljen na način da nagrađuje redovite igrače i tako će ostati, no dodajemo veliki "buff" u algoritam računanja XPa. Sada će igrači puno sporije gubiti XP i puno lakše ostvariti više levele.

Od sada, u XP ulaze svi Coinsi koji su potrošeni u zadnjih 30 dana u 100% iznosu i Coinsi koji su potrošeni od 30-og do 50-og dana u iznosu koji linearno pada od 95% do 5% za svaki sljedeći dan.

Za lakše razumijevanje evo primjera koji pokazuje koliko XPa donosi 1000 Coinsa potrošenih prije:
- 10 dana = 1000 XP
- 30 dana = 1000 XP
- 32 dana = 900 XP
- 45 dana = 500 XP
- 50 dana = 50 XP
- 51 dan = 0 XP

Uz to, u aplikaciju smo dodali pregled koliko će se XPa izgubiti sutra i za 7 dana, tako da lakše možete planirati svoje posjete eSport Areni radi održavanja levela.

Novi Level - Pro


Uz sve promjene koje dolaze s Achievementima i boostom Experience sustava očekujemo puno više igrača s većim levelima i većim bonusima i zato je bilo potrebno uvesti novi level - Pro.

Pro level je ustvari identičan kao dosadašnji Master Level - ima isti Level Bonus (53%) i istu granicu XPa (41.000 Coinsa). Zato se Master Level pomiče na granicu od 68.000 Coinsa i donosi čak 58% Level Bonusa!

Manji Arena Bonusi


Kao što ste mogli primjetiti, u ovom valu promjena postaje značajno lakše ostvariti veći bonus i druge nagrade. Kako bi to balansirali moramo smanjiti postojeće Arena Bonuse.

Znamo da je to najnepopularniji potez koji možemo napravili, ali je neizbježan ako želimo omogućiti promjene o kojima smo ranije govorili. Već smo pisali o tome kako želimo igranje u eSport Areni ostaviti povoljnim za naše igrače i uvijek ćemo se boriti za to, no s druge strane moramo biti odgovorni i ostvariti dovoljne prihode kako bi mogli nastaviti poslovanje.

Generalno, ove promjene će kod novih igrača značiti i nešto skuplje igranje, ali brže skupljanje XPa i lakše ostvarivanje bonusa. Kod igrača koji su redoviti u eSport Areni i koji će ostvarivati Achievemente, smanjivanje Arena Bonusa ne bi trebalo utjecati na konačni Rate po kojem igraju jer će lakše ostvariti bonuse.

Trenutne i buduće Arena Bonuse možete deatljno vidjeti na aplikaciji, na računalima u eSport Areni, ali i u osnovnom pregledu na web stranici.

Nadamo se da ćete biti zadovoljni promjenama koje smo uveli. Pažljivo ćemo pratiti promjene i nastaviti s poboljšanjima!


Game more. Pay less.

- eSport Arena Tim