Achievements sustav

Dragi gameri!

kao što smo prethodno najavili uskoro ćemo implementirati redizajnirani sustav nagrađivanja koji sadrži dvije glavne novosti: omogućuje osvajanje raznih novih Achievementa i daje mogućnost napredovanja u istima kroz Tierove. Novi sustav donosi brojne mogućnosti za definiranje raznih vrsta za bilo koju igru i bilo kakve uvjete poput posjećivanja arene, kupovinu proizvoda i geara, dovođenje prijatelja te mnoge druge gdje za razliku od starog sustava to nije bilo moguće. Matematički gledano, ukupan broj koji predstavlja moguće kombinacije parametara za nove Achievemente blizu je beskonačnosti. Kako ne bismo stvorili kaos, odlučili smo ih podijeliti u nekoliko osnovnih skupina koje će činiti temelj.

Nove Achievemente smo podijelili na sljedeći način:

 • Game Achievements
 • Friendly Fire Esports Arena Achievements
 • Social Achievements
 • Product Achievements

U prvoj grupi se nalaze postignuća koja su vezana uz igranje određene igre, kombinacije više igara sličnog žanra i slično. Primjeri Achievementa iz ove grupe bi bili igranje određenog broja sati neke igre, ostvarivanje određenog broja pobjeda ili uzastopno igranje iste igre.

U drugoj grupi se nalaze Achievementi koje ćeš otključavati svojim dolascima i boravkom u Friendly Fire Esports Arenama. To su primjerice, Weekly visit odnosno broj posjeta u jednom tjednu, Consecutive visit što znači uzastopno posjećivanje arene (primjerice, 3 dana zaredom), Total time spent što predstavlja vrijeme provedeno u areni i tako dalje.

Treću skupinu čine Achievementi koji se mogu osvojiti prisustvovanjem na događanjima u Areni ili dovođenjem novih članova, dok četvrtu skupinu čine postignuća koja se osvjajaju kupnjom određenog proizvoda i geara u našoj ponudi.

Achievement Group

Achievement Tier je novi koncept koji smo uveli, a predstavlja 5 redova kroz koje je moguće napredovati u svakom Achievementu, a svaki tier pridodaje dodatan bonus na nagradu. Postoji sljedećih 5 tierova:

 • Bronze
 • Silver
 • Gold
 • Diamond
 • Premium

Za primjer ćemo uzeti Achievement PUBG Player u kojem je potrebno odigrati određen broj sati u PUBG-u. Njegov bronze tier traje do dvadesetog sata igre, što znači da može postojati više Achievementa u Bronze tieru poput:

 • Ukupno odigraj 1h PUBG-a
 • Ukupno odigraj 3h PUBG-a
 • Ukupno odigraj 7h PUBG-a
 • Ukupno odigraj 15h PUBG-a
 • Ukupno odigraj 20h PUBG-a

Nakon što se odigra 20h PUBG-a, prelazi se u Silver tier. Otključavanjem prvog Achievementa u Silver tieru ukupna nagrada PUBG Player Achievementa se povećava. Ukratko, prelaskom u više lige općeniti bonus samog Achievementa se povećava, bilo to Coinsi, Experience ili bonus na igranje. Napredovanjem kroz tierove otključavaš trajni bonus za sve Achievemente toga tiera u obliku određenog postotka. Primjerice, ako Bronze tier daje 5% bonusa, Silver će davat 10% bonusa, Gold 15% i tako dalje.

Ukratko što si dulje naš član više bonusa ćeš ostvarivati. Novim sustavom osigurali smo nagrade za svakog našeg gamera, bio on slučajan posjetitelj koji je tu prvi put, Tryhard koji napreduje ili naravno naše stalne posjetitelje, Mastere.

Kao i do sada, nagrade će biti: Experience za brže napredovanje kroz levele odnosno lakše zadržavanje levela, Coinsi za dodatno vrijeme igranja i naravno Achievement bonus koji smanjuje rate odnosno daje povoljniji sat igranja.

Kao što smo napomenuli u prvom odlomku, ovaj redizajn otvara mnoge mogućnosti, a početna faza daleko je od konačnog stanja koje želimo. U narednih nekoliko tjedana intenzivno ćemo ažurirati sustav te dodavati nove i optimizirati već dodane Achievemente.

Novi sustav bit će dostupan s otvorenjem nove poslovnice u Avenue Mall-u.

Friendly Fire Esports Arena