Dragi gameri!

Prošlo je nekoliko turbulentnih tjedana u eSport Areni, svašta se događa, a kako svakodnevno dobijemo hrpu istih pitanja donosimo vam kratki osvrt na sve što vas (i nas) muči.

UPDATE 31.10.

Stiže kratki update trenutnog stanja što nije gotovo. Za više informacija, pročitajte zadnji odlomak.

Od nedavno je u svim eSport Arenama postavljen naš novi Gear (stolice, slušalice, tipkovnice, miševi i podloge). Povratne informacije koje smo dobili od vas kroz sve kanale su došle do našeg razvojnog tima i u njihovo ime se zahvaljujemo na konstruktivnim kritikama, pohvalama i prijedlozima. Isto tako, od danas na našem web shopu možete naći rabljenu opremu (staru i novu) koja se prije koristila u arenama.

Taj isti gear se već neko vrijeme može (pred)naručiti preko našeg web shopa https://shop.friendlyfireesports.com i mnogi od vas su iskoristili period promotivnih cijena. U međuvremenu je Gear stigao na naše skladište, prve prednarudžbe su već isporučene i period promotivnih cijena bi trebao završiti, kako je bilo najavljeno.

No, nije nam sve pošlo po planu, točnije nismo završili nekoliko sitnica onako kako smo zamislili:

 • web shop nije došao u finalnu verziju u pogledu dizajna i funkcionalnosti
 • još uvijek nije moguće napraviti narudžbu bez dostave (osobno preuzimanje u eSport Areni)
 • ne radi plaćanje AMEX karticama i plaćanje na rate ostalim PBZovim karticama (naš payment gateway CorvusPay se nije iskazao u svojoj ažurnosti i u nekoliko navrata su jednostavno zaboravili poslati dokumentaciju u banku)
 • shop s cijenama u EURima i dostavom za zemlje EU, Srbiju, Crnu goru i Makedoniju još nije gotov
 • dodavanje Coinsa za isporučene narudžbe kasni
 • nismo stigli napraviti release eSport Arena Gear softwarea do 20.10. kako smo bili obećali

Iz ovih razloga ćemo produžiti period promotivnih cijena do kraja mjeseca, a nabrojane nedostatke popraviti kroz narednih par dana. Uz to, uskoro ćemo omogućiti plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke.

Što se tiče eSport Arena Gear softwarea, on je u fazi testiranja i uskoro će biti 0.1beta verzija na https://shop.friendlyfireesports.com/gear. Kako vrijeme bude odmicalo tako će naš software dobivati nove verzije i omogućavati nadogradnje firmwarea eSport Arena proizvoda.

Što se tehnikalija tiče, software će biti jedinstven za sve proizvode, jednostavan, minimalističkog dizajna i neće biti potrebno držati ga stalno upaljenim. Također, nećemo se infiltrirati u Windows OS, nećemo vas uznemiravati s ponudama, pokretati se s loginom, skrivati se u trayu i slično. U kasnijim verzijama ćemo omogućiti login s eSport Arena računom i spremanje postavki u cloud tako da kada sljedeći puta dođete u eSport Arenu četat će vas identičan setup kao kad ste doma.


Stiže kratki update trenutnog stanja što nije gotovo:

 • shop s cijenama u EURima i dostavom za zemlje EU, Srbiju, Crnu goru i Makedoniju još nije gotov

Ovo smo završili:

 • web shop nije došao u finalnu verziju u pogledu dizajna i funkcionalnosti, vjerujemo da će biti kroz sljedeći tjedan
 • ne radi plaćanje AMEX karticama i plaćanje na rate ostalim PBZovim karticama, ali će biti kroz par radnih dana gotovo jer smo danas uspjeli finalizirati svu dokumentaciju s PBZom i uvjeriti ih da se ne bavimo klađenjem ni kockanjem.
 • sada je moguće napraviti narudžbu bez dostave (osobno preuzimanje u eSport Areni)
 • dodavanje Coinsa za isporučene narudžbe radi čim se potvrdi uplata
 • prva verzija eSport Arena Geara je vani, a uskoro dolazi i update

Radi kašnjenja produžili smo vrijeme popusta do petka 9.11.

Game more. Pay less.

eSport Arena